Vrei să înveți programare? Ți-am pregătit un top cu site-uri care te vor ajuta

Te-ai hotărât să îți schimbi calificarea? Sau ești la început de drum și vrei să aprofundezi în unele limbaje de programare? Am pregătit un top al site-urilor care te vor ajuta.

Învățarea unui limbaj de codare nu mai este doar pentru profesioniștii IT și inginerii software. Pe măsură ce fața fiecărei afaceri s-a mutat online, posibilitatea de a manipula ceea ce vizitatorii site-ului web văd și cu care interacționează a devenit o necesitate. Astăzi, a ști să programezi poate fi una dintre cele mai importante abilități pe care le puteți dobândi, care va afecta direct avansarea în carieră. Dacă puteți aduce valoare prezenței online, atunci puteți avea un impact pozitiv și măsurabil pentru orice afacere. Această remarcă este foarte valabilă mai ales pentru antreprenorii aflați la început de drum și cu un buget redus, care nu doresc să angajeze un programator full-time.

Dacă sunteți un nou venit în lumea dezvoltării web și a codificării, este foarte logic să începeți învățând folosindu-vă de resurse online, astfel încât să descoperiți îndată dacă ceea ce faceți vă și place și vi se potrivește, înainte de a investi resurse în cursuri pentru un singur limbaj. În plus, învățarea codului nu trebuie să coste o avere - unele resurse necesită o investiție financiară redusă sau chiar 0. Piața locurilor de muncă pentru specialiștii în cod și dezvoltatorii web este din ce în ce mai mare, iar companiile de top din întreaga lume caută cele mai bune și mai strălucitoare minți pentru a ocupa aceste poziții. Când este abordat corect, s-ar putea să descoperiți că nici nu va trebui să plătiți un ban pentru a învăța cum să codați - în funcție de calea de învățare. Este o abilitate care nu va fi niciodată trecută cu vederea de potențialii angajatori și este valoroasă. Mai jos vă prezentăm cele mai bune resurse online care să vă ajute în acest demers.

1. Codecademy

Una dintre cele mai solide resurse online de e-learning, Codecademy se angajează să ofere cea mai bună experiență de învățare pe tot parcursul cursurilor, făcându-l să devină unul dintre cele mai bune locuri în care să înveți cum să codezi. Codecademy a realizat că programarea nu este gândită în mod tradițional atunci când se ia în considerare educația școlară publică, iar această companie a găsit o modalitate de a manipula modul în care funcționează educația și aduce sala de clasă online. Codecademy construiește educația de care lumea are nevoie pentru moment și pentru viitor, oferind o experiență educativă antrenantă.

Peste 24 de milioane de persoane au folosit Codecademy pentru a învăța cum să codeze singuri, deoarece oferă cursuri pentru JavaScript, HTML și CSS, PHP, jQuery, Ruby și Python. Există peste 300 de ore de conținut online disponibile gratuit pentru milioane de persoane de pe tot globul. Cursurile disponibile vor putea ajuta orice persoană, indiferent de nivelul de îndemânare pentru codare și cunoștințele despre calculatoare.

2. Coursera

De la înființarea sa în 2012, Coursera s-a maturizat într-o mare companie educațională și tehnologică cu scop lucrativ, care oferă peste 1.000 de cursuri care provin de la 119 instituții. Există o serie de cursuri de programare introductivă care sunt gratuite de la universități de top precum Vanderbilt, Universitatea din Toronto, Stanford și Universitatea din Washington. În plus, există unele cursuri mai avansate disponibile contra cost.

Coursera în 2020

Cursurile sunt disponibile în engleză, spaniolă și franceză și pot fi subtitrate în engleză, spaniolă sau chineză. Există cursuri disponibile pentru afaceri, știința datelor și informatică. Fiecare curs disponibil este predat de cele mai bune instituții de învățământ din lume și sunt formate din prelegeri video, forumuri de discuții ale comunității și misiuni revizuite de la egal la egal. Cei care își finalizează cursul vor primi un certificat de curs electronic. Cursurile se desfășoară între 4 și 6 săptămâni și au, în mod normal, prețuri de la aproximativ 29 până la 99 de dolari americani și nu sunt doar online, dar sunt disponibile tuturor celor care au acces la un computer.

3. Pluralsight

Pluralsight este unul dintre cele mai bune site-uri web pentru învățarea online. Conținutul său este alcătuit foarte bine sub formă de videoclipuri, prezentări de diapozitive și practici interactive de codare. Persoanele care sunt noi în programare vor găsi aici practic o școală de cod foarte ușoară și facilă oricui.

Există, de asemenea, o mulțime de varietăți în timp ce alegeți cursuri în Pluralsight. Indiferent dacă sunteți interesat de dezvoltarea front-end sau back-end, există ceva pentru toată lumea. Veți putea găsi, de asemenea, și multe cursuri gratuite. Dar dacă doriți să deblocați toate funcțiile sale, va trebui să plătiți pentru planul lunar sau anual și să vă creați un cont de utilizator.

4. freeCodeCamp

freeCodeCamp este o organizație non-profit care constă dintr-o platformă web de învățare interactivă, un forum comunitar online, săli de chat, publicații online și organizații locale care intenționează să facă dezvoltarea web și învățare ei accesibilă oricui.

Scopul principal al freeCodeCamp este de a oferi tutoriale gratuite, astfel încât să ajute non-profit. Organizația a rezolvat peste 30 de milioane de provocări de codificare și a donat peste 1,4 milioane de dolari în activități de dezvoltare. Pe lângă toate acestea, peste 4.000 de persoane au format locuri de muncă pentru dezvoltatori datorită cursurilor gratuite oferite de freeCodeCamp. Există cursuri în HTML5, CSS3, JavaScript și multe altele. Studenții vor primi ajutor în timp real de la camerele de chat din comunitate, în timp ce vor putea să se întâlnească cu alți programatori din orașul lor. Studenții vor putea lucra în ritmul lor, nu doar pe computer, dar și la telefon, dacă este nevoie. În timp ce învață, persoanele fizice își vor asambla și construi portofoliile cu aplicații reale care vor fi folosite de oameni reali. Cursurile sunt oferite prin activități interactive și concentrate în tutoriale. Este gratuit și puteți să începeți oricând!

5. CodePen

CodePen este o comunitate online pentru testarea și prezentarea fragmentelor de cod HTML, CSS și JavaScript create de utilizator. Funcționează ca un editor de cod online și un mediu de învățare open-source, unde dezvoltatorii pot crea fragmente de cod, numite „pens” și să execute testarea acestora. Este un mediu de dezvoltare excelent pentru cei care doresc să învețe cod.

Publicat pe 26 mai 2020 • 7 min. de citit
Taguri Bani online
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit