Despre partajarea fotografiilor în 2020

Dorești să urci pozele personale în mediul online din mai multe motive? Găsești mai jos o listă cu cele mai bune site-uri care permit partajarea fotografiilor.

Mult timp a trecut de la zilele în care tipăream fotografii pentru a le acumula în albumele de fotografii fizice. Evident, această practică învechită există încă și în prezent, dar era digitală a schimbat total modul de păstrare a fotografiilor. Dacă nu aveți un spațiu digital pe care să îl ocupe acum fotografiile personale, am asistat la un aflux de site-uri de partajare a fotografiilor, unde puteți pur și simplu să vă găzduiți și să vă prezentați timpul petrecut în vacanță.

Deși există multe produse online care oferă servicii de găzduire de imagini, trebuie luate în considerare mai multe aspecte atunci când optați pentru unul dintre ele. Unele dintre aceste aspecte fiind spațiul de stocare furnizat, interfața de afișare a albumului, opțiuni de editare și drepturi de autor, ușurința generală de utilizare și multe altele. În timp ce Flickr sau DeviantArt sunt unele dintre cele mai bune servicii de partajare a fotografiilor pe web, există cu siguranță alternative la acestea și credem că ar trebui să le luați în considerare.


1. 500px

500px este una dintre cele mai bune alternative la cele două proiecte menționate mai sus. Acest site web servește o comunitate foarte mare de pasionații de fotografie digitală. Acest proiect cu sediul în Toronto oferă unul dintre cele mai bune servicii de partajare a fotografiilor pe web, care le permite utilizatorilor să încarce fotografii de pe dispozitivele lor locale sau prin intermediul integrării cu Dropbox, Facebook și multe alte platforme. 500px permite utilizatorilor care au un plan gratuit să încarce doar 20 de imagini pe săptămână, dar avantajul este că planurile premium, începând de la 25 de dolari americani anual, concurează cu planurile de 50 de dolari americani de pe Flickr.

interfața 500px

Mai sus am atașat un print screen cu interfața 500px.

O structură foarte bună a albumelor, o mai bună secțiune pentru comentarii și o structură modernă de votare a utilizatorilor fac din 500px una dintre cele mai bune alegeri pentru partajarea fotografiilor. Chiar și planurile sale gratuite permit utilizatorilor să încarce și să câștige din fotografiile lor în redevențe atunci când sunt folosite undeva. De asemenea, site-ul web permite utilizatorilor să răsfoiască imaginile încărcate de alți membri 500px. Integrarea Google Analytics în planurile premium plus aplicațiile gratuite pentru Android și iOS plasează 500px ca cel mai bun concurent al Flickr.

2. Imgur

Imgur este un alt proiect dintre cele mai populare site-uri de distribuire a fotografiilor pe web. În mare parte cuprinde unele dintre cele mai bune imagini plus foarte multe imagini cu pisici, datorită creatorului său de meme-uri încorporat. Recent a lansat un serviciu complet gratuit care permite încărcarea de fotografii nelimitat. Imgur are o popularitate foarte mare pentru un serviciu de partajare a fotografiilor. Pagina de pornire, în sine, prezintă imagini de pe web și le puteți răsfoi pe toate fără să vă înscrieți. Funcția Upvote/Downvote și „Favorite” permit comunității Imgur să clasifice imaginile încărcate. Imgur le permite utilizatorilor să încarce imagini de pe unitatea locală, prin URL-ul imaginii sau prin glisarea și plasarea acestora în Imgur.

Odată încărcate, puteți alege fie să faceți publice fotografiile, fie să vă creați propriul album privat în rețea. Ușurința de a împărtăși imagini Imgur pe rețelele de socializare face din această rețea una dintre cele mai populare servicii de partajare a fotografiilor.

3. GIPHY

Acest serviciu online poate fi folosite ca oricare alt serviciu de partajare a pozelor, doar ca este axat pe animații în format .gif. De aici și numele. Fondat în 2013 de Alex Chung și Jace Cooke, declarația sa de misiune este simplă: „Google pentru GIF-uri”. Și servind peste 1 miliard de GIF-uri pe zi la sute de milioane de utilizatori, este corect să spunem că nu există un loc mai bun pentru a începe găsirea și urcarea animațiilor GIF.

4. We Heart It

We Heart It este o aplicație care vă permite să descoperiți fotografii similare cu cele care vă plac și să le salvați pentru mai târziu în cazul în care aveți un cont de utilizator. Imaginile pot fi salvate și local, nu doar adăugate la „Favorite”. Funcționează ca alte proiecte de distribuire a imaginilor precum Pinterest. Puteți alege mărci care vă interesează și să descoperiți toate imaginile transferate de clienți, imagini care conțin aceste nume.

Când descoperiți o fotografie care vă place, trebuie să atingeți „inima”. În acest fel, veți salva imaginea.

We Heart It este o comunitate informală vibrantă bazată pe fotografie. Veți descoperi cantități vaste de imagini, identificate cu gusturile și interesele pe care le aveți: pisici, mâncare, design, pisici, pisici și mai multe pisici. Evident că We Heart It permite partajarea imaginilor personale și din acest motiv el se comportă ca orice serviciu menționat mai sus.

5. Gfycat

La fel ca în cazul GIPHY, acest serviciu face posibilă partajarea fotografiilor, dar este axat pe meme-uri și animații. Este un site care permite share-uirea imaginilor foarte ușor, mai ales pe rețelele sociale. Totuși, se poate considera ca el găzduiește în prezent mai multe video-uri scurte, generate de utilizatori, iar formatul GIF pare a fi vechi deja. Este o opțiune demnă de luat în seamă.

Publicat pe 26 mai 2020 • 6 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit