Top alternative la DeviantArt.com în anul 2020

Poate ești un mic artist și te-ai gândit să încerci și alte platforme care să îți permită share-uirea operelor de artă. Am făcut un top cu astfel de platforme.

DeviantArt, unul dintre cele mai vechi site-uri de acest profil, pare să rămână încă (cel puțin pentru unii) un portal online sacru pentru dezlănțuirea creativității nelimitate. Dar dacă ești în căutarea de alternative noi, fie că dorești să încerci și altceva, fie că ești în căutarea de noi oportunități pe care acest portal nu le încorporează încă, atunci ai ajuns unde trebuie.

Proiectele prezentate mai jos nu numai că ne permit să împărtășim lucrările noastre de artă cu restul lumii, ci ne și ajută să luăm legătura cu persoane interesate de artă, care se află în fiecare colț al lumii. Putem astfel să întreprindem tot felul de colaborări, dacă este cazul.

Fiecare dintre acestea este, fără îndoială, la fel de strălucitor ca celălalt și la fel de „mișto” ca DeviantArt în sine, deschizând nu numai un teren de inspirație pentru tine, ci o platformă în care îți poți lăsa creativitatea să învețe sălbatic, iar învățând de la alții să îți îmbunătățești skill-urile!

1. Behance

Recunoaștem că Behance este mai mult un site de portofoliu, conținând mult design digital și nu o comunitate de artă. Dar poate fi privit și ca o alternativă autentică la DeviantArt, în special pentru cei care doresc să-și creeze un portofoliu online. DeviantArt face o treabă excelentă în organizarea proiectelor, schițelor, studiilor și munca practică, într-un singur loc. Cu toate acestea, Behance pare un pic „mai curat” și se simte mai profesionist și foarte bine organizat. Acest lucru face mult mai ușoară răsfoirea lucrărilor personale pentru clienții potențiali. Totul se poate realiza dintr-o privire.

interfața Behance în 2020

Mai sus am atașat un print screen cu interfața modernă a Behance din 2020.

Sistemul lor de comentarii este, de asemenea, destul de simplu și se simte la fel ca cel al DeviantArt. O caracteristică plăcută este că puteți posta galerii de lucrări de artă. Acest lucru face foarte ușor ca artiștii să-și împărtășească proiecte întregi care cataloghează activitatea lor de la început până la sfârșit. De la schițe de bază până la piese finale, puteți organiza totul într-o singură postare și să o împărtășiți împreună pe Behance. Oricine se poate înscrie cu un cont gratuit și poate începe postarea imediat, fără probleme și fără alte bătăi de cap. Este unul dintre cele mai longevive site-uri, cu o bază de utilizatori foarte mare.

2. Dribbble

Dribbble este foarte asemănător cu Behance. Aceasta a început ca o comunitate exclusivă de proiectare în care designerii UI/UX să-și poată invita prietenii. Este cunoscut faptul că Dribbble acumulează un talent deosebit. Multe agenții și echipe creative se uită acolo când angajează un freelancer pentru un proiect. Din acest motiv, acest site e unic din punct de vedere al oportunităților oferite, în cazul în care cauți așa ceva. Are un design super fresh și intuitiv, este foarte bine organizat și optimizat. El nu este un site axat pe fotografia digitală, la fel ca în cazul Behance, deși se găsesc și diferiți artiști ai genului, dar nu reprezintă o majoritate.

3. Pinterest

Deși Pinterest nu este un portal specific pentru artă, acesta poate fi totuși una dintre cele mai puternice platforme pentru promovarea operei de artă, într-o bază de utilizatori enormă. Dacă îți administrezi un site web de artă personală, o platformă socială sau un magazin Etsy, Pinterest poate fi doar ceea ce trebuie ca să fii observat. În afară de promovare și de o galerie incredibilă care încântă și inspiră mereu, ai putea chiar să primești idei noi, sfaturi, trucuri și tehnici incredibile plus câteva ghiduri uimitoare care să te ajute cu munca ta. Pinterest are într-adevăr un mod unic de partajare a conținutului și este cunoscut pentru acest aspect. El are numeroase beneficii majore, nemaiîntâlnite în altă parte, fiind foarte dezvoltat și pe partea socială.

4. Flickr

Deși se știe că Flickr este un serviciu de partajare foto destul de decent și vechi, el chiar poate fi considerat un concurent direct pentru DeviantArt din mai multe puncte de vedere. Totuși, Flickr a fost criticat în mare măsură de milioane de utilizatori după ce a fost vândut către Yahoo!, deși Yahoo! a adăugat câteva caracteristici noi tot nu a reușit pe deplin să-și convingă baza de utilizatori fideli că totul este în regulă. Flickr are o interfață destul de bună pentru un site web de partajare a fotografiilor, ceva dorit de fotografii sau designerii profesioniști cu exigențe mari. De la achiziția lui, se zice că Flickr nu are niciun fel de spirit comunitar. La fel ca un startup gâfâit de o companie uriașă, Flickr a început să lucreze mai mult la integrare decât la inovarea propriului său produs. În cele din urmă, absența Flickr din topul celor mai bune 30 de aplicații de fotografie pentru mobil, pe iTunes, demonstrează lipsa unei aplicații mobile adecvate.

Publicat pe 25 mai 2020 • 6 min. de citit
Taguri Pinterest
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit