Top 5 cele mai bune alternative la Google Maps pe care ar trebui să le încercați
Dacă ești o persoană care călătorește des, sigur ai mai căutat alternative la harta online oferită de gigantul Google, Google Maps. Aici găsești un top cu cele mai bune 5 alternative.
Google Maps este o hartă online foarte bună. Trebuie să recunoaștem că gigantul Google oferă un serviciu de calitate. Harta este în continuă actualizare și ca la orice serviciu Google, ea beneficiază de o comunitate enormă, este cea mai populară și una dintre cele mai robuste opțiuni, astfel că hărțile pe hârtie sunt considerate moarte de multă vreme. Mai ales că se găsește preinstalată pe cam toate dispozitivele mobile care vin echipate cu sistemul de operare Android.
Dar există și unele neajunsuri care generează motive pentru care nu doriți sau nu puteți utiliza Google Maps. Unele țări, cum ar fi China, au o politică foarte restrictivă atunci când vine vorba de reglementare, făcând Google Maps acolo aproape inutil sau poate că nu doriți ca algoritmii Google să profite de datele personale pe care cei mai mulți dintre noi le consideră strict confidențiale. Locurile in care ne aflăm ar trebui să ne privească doar pe noi și să fie o informație personală. Oricare ar fi motivele, vă prezentăm 5 hărți online pe care oricine ar trebui să le testeze pentru a vedea precis dacă acoperă exigențele fiecăruia. Pe de altă parte, în funcție de activitatea dorită, o hartă poate fi mult mai bună decât alta într-un anumit context. Asta în caz că nu ești o companie comercială care dorește integrarea unui API foarte puternic în aplicația sa, caz în care vei apela, probabil, la o soluție ArcGIS.
1. Bing Maps
Știați că Bing Maps este la fel de vechi ca Google? Da, serviciul de hărți online deținut de Microsoft a fost inițial cunoscut sub numele de MapPoint, iar abia apoi și-a luat un nume mai atrăgător și ușor de reținut. Este dotat cu o mulțime de caracteristici, inclusiv o suprapunere de trafic și vederi 3D. Pentru cartografii mai tradiționali sau oamenii care lucrează în urbanism, această hartă pare să fie o opțiune foarte bună. Pentru cei care călătoresc și doresc să afle locuri noi, ea este o opțiune care merită testată. Când doriți să planificați o călătorie, această hartă pare să aleagă rute diferite în comparație cu harta Google Maps.
2. Here WeGo
Dacă un consorțiu format din BMW, Audi și Mercedes au fost dispuși să investească până la 3 miliarde de dolari americani către Nokia, pentru această aplicație, trebuie să existe ceva bun în aceasta, nu? Acesta cuprinde peste 200 de țări și oferă toate caracteristicile de bază, cum ar fi navigarea, locuri de vizitat și rute detaliate, precum și oferindu-vă informații actualizate și prețuri estimative pentru toate legăturile de transport public din jurul zonei în care vă aflați. Este o hartă foarte precisă și cu un design extraordinar, disponibilă pe Android, iOS și web.
3. Waze
Waze este un serviciu de hartă online bazat pe comunitate, cu o interfață foarte intuitivă care face navigarea o adevărată plăcere. Sistemul său extrem de interactiv, care vă permite să avertizați alți șoferi cu privire la schimbările apărut în trafic, speedcams, pericole și multe altele, s-a dovedit atât de popular încât Google a cumpărat compania în 2013.
Se spune că Waze încă continuă să existe ca o entitate separată de Google Maps, acest motiv făcând ca această hartă să fie atât de diferită în comparație cu Google Maps.
4. Maps.me
Această hartă e una foarte drăguță. Maps.me cuprinde toate necesitățile pe care le doriți de la o aplicație hartă - informații despre trafic, transport public, navigare cu bicicleta etc. Spre deosebire de multe alte aplicații care oferă hărți online, totuși, la fel ca Google Maps, și această hartă vă permite să descărcați hărți pe dispozitivul local, pentru a le utiliza offline - să fie la îndemână atunci când traversați orașe străine sau dacă vă aflați în zone cu mai puțin Internet.
5. Pocket Earth
Această aplicație este disponibilă doar pentru iOS, ea utilizează celebrele date oferite de OpenStreetMap și, deci, vă oferă o navigare actualizată în întreaga lume. În mod crucial, puteți descărca hărți pentru utilizare offline și are instrumente de organizare grozave, cum ar fi pini, care pot fi clasificați în grupuri. Cuprinde o mulțime de straturi și informații suplimentare pe care le puteți adăuga pe Pocket Earth și vi se oferă multă flexibilitate cu privire la nivelul de detalii afișat pe hărți. Un adevărat bonus aici este stratul Wikipedia, care face legătura cu enciclopedia online, foarte utilă pentru diverse puncte de interes de pe hartă, în caz că vă interesează informații suplimentare. Versiunea de bază este gratuită, dar pentru un preț modest puteți primi hărți topografice, precum și funcționalități offline îmbunătățite plus multe alte funcții.
WEBescu
Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.
Alte articole
Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta
În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult
Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței
În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult
Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva
Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult