Ești o persoană care stă aproape toată ziua pe Internet? Sigur ai o suită de site-uri de care nu te poți dezlipi și pe care le consideri cele mai cool din categoria lor.

Mai jos am pregătit și noi o listă cu unele proiecte de care nu ne putem dezice. Mai ales că suntem mari consumatori de Internet și trebuie să avem minim un site pentru fiecare necesitate.

 

1. Wikivoyage

interfața Wikivoyage

Poate ești o persoană care utilizează frecvent Internetul pentru a căuta noi locuri de vizitat. În acest caz, sigur ai mai multe site-uri web pe care te bazezi. Totuși, nu strică deloc să arunci un ochi și pe propunerea noastră, Wikivoyage. Acesta este un fel de Wikipedia pentru călătorii. Este, într-adevăr un proiect wiki al Fundației Wikimedia, și este propulsat tot de software-ul MediaWiki. Proiectul acesta are o politică asemănătoare cu Wikipedia, în sensul că utilizatorii sunt liberi să creeze și să modifice conținut, totul aflându-se sub licența Creative Commons. El este disponibil în numeroase limbi și oricine poate să contribuie chiar și fără să aibă un cont de utilizator. Părerea noastră este că merită o încercare și poate fi considerat complementar sau suplimentar (depinde de la caz la caz) cu alte proiecte pe care le adori deja.

 

2. Myspace

Myspace este un serviciu tip rețea de socializare, din America. Din 2005 și până în 2008, a fost cel mai mare site de acest tip din lume, ajungând la peste 100 de milioane de utilizatori pe lună. Acesta avea sediul în Beverly Hills, California.

Myspace a fost achiziționat de News Corporation în iulie 2005 pentru 580 de milioane de dolari, iar în iunie 2006 a depășit Google, devenind cel mai vizitat site web din Statele Unite. În aprilie 2008, Myspace a fost depășit de Facebook în numărul de vizitatori unici la nivel mondial și a fost depășit în numărul de vizitatori unici din SUA în mai 2009, deși Myspace a obținut venituri de 800 de milioane de dolari în cursul anului fiscal 2008. De atunci, numărul de utilizatori Myspace a scăzut constant, în detrimentul mai multor proiecte concurente.

Myspace a avut o influență semnificativă asupra tehnologiei, culturii pop și muzicii. A fost prima rețea socială care a ajuns la o audiență globală. Acest aspect a jucat un rol esențial în creșterea timpurie a unor companii precum YouTube, și a creat o platformă de dezvoltatori care a lansat cu mare succes Zynga, RockYou și Photobucket, printre altele. În ciuda unei scăderi generale, în 2015, Myspace avea încă 50,6 milioane de vizitatori lunari unici și avea un grup de peste 1 miliard de utilizatori activi și inactivi înregistrați. Totuși, din acel moment site-ul a început să scadă deși și-a schimbat proprietarul de mai multe ori, și a pierdut mult din cota de piață în detrimentul Facebook.

 

3. ThemeForest

Un proiect special, unde poți găsi cam tot ce te interesează, dacă ești un creator de conținut și nu numai. De la cod și teme WordPress foarte cool până la poze stock, ai de unde alege de pe acest minunat proiect.

ThemeForest face parte din Envato Market. Pe ThemeForest puteți cumpăra și vinde șabloane HTML, precum și teme pentru cele mai populare CMS-uri precum WordPress, Joomla și Drupal. Articolele au prețuri în funcție de complexitatea, calitatea și utilitatea proiectului vizat. Prețul total include și o taxă de cumpărător. Site-ul găzduiește o comunitate plină de designeri și dezvoltatori web și este cea mai mare piață, de acest gen.

ThemeForest este mai mult decât un loc unde să găsești teme grozave, este o comunitate. Puteți discuta direct cu autorii, să puneți întrebări pe forumuri și să comentați articole. Envato Market Blog este o resursă valoroasă pentru știri din industrie, sfaturi, trucuri și actualizări ale site-ului.

 

4. Gravatar

Dacă ești o persoană mai sociabilă, atunci sigur te angrenezi în diverse discuții pe site-uri sau forumuri, care permit acest gen de interacțiune. Iar suita nu ar fi completă dacă nu ai avea un profil de utilizator personalizat. Asta în caz că nu dorești să fii un anonim și să fii luat drept troll. Ca să nu faci acest lucru pe zeci de site-uri, acest proiect numit Gravatar te va ajuta foarte mult, deoarece este integrat aproape peste tot iar tu nu mai ai decât să-ți faci și să îți personalizezi un singur cont, o singură dată.

Gravatar poate fi descris ca un serviciu pentru furnizarea de avatare unice la nivel global și a fost creat de Tom Preston-Werner. Din 2007, este deținută de Automattic, integrându-l în platforma de blogging WordPress.com.

Pe Gravatar, utilizatorii pot înregistra un cont pe baza adresei de e-mail și pot încărca un avatar digital pentru a fi asociat contului. Pluginurile Gravatar sunt disponibile pentru mai multe softuri populare de blogging. Când utilizatorul postează un comentariu pe un astfel de blog, care necesită o adresă de e-mail, software-ul de blogging verifică dacă acea adresă de e-mail are un avatar asociat la Gravatar. Dacă da, Gravatarul este afișat împreună cu comentariul. Suportul Gravatar este oferit nativ în WordPress începând cu versiunea 2.5 și în aplicația de gestionare a proiectelor bazate pe web Redmine, începând cu versiunea 0.8.

O imagine Gravatar poate avea o lățime de până la 2048 pixeli, este întotdeauna pătrată și este afișată la 80x80 de pixeli, în mod implicit. Dacă avatarul încărcat este mai mare sau mai mic, avatarul este scalat corespunzător. Fiecare Gravatar este evaluat cu o recomandare de vârstă în stilul MPAA, care permite webmasterilor să controleze conținutul Gravatar afișat pe site-ul lor web.

Avatarele sunt încărcate de pe serverul web al Gravatar, folosind un URL care conține un hash MD5 al adresei de e-mail asociate.

5. IntenseDebate

IntenseDebate este un sistem de comentarii, foarte bogat în funcții, pentru WordPress, Blogger, Tumblr și multe alte platforme de blogging sau CMS-uri.

La 23 septembrie 2008, Automattic a anunțat achiziționarea IntenseDebate. Două luni mai târziu, pe 15 noiembrie 2008, Automattic a achiziționat și PollDaddy.

IntenseDebate a fost lansat în versiunea beta privat în ianuarie 2007 de către co-fondatorii Jon Fox, Isaac Keyet și Josh Morgan și lansat ca beta deschis la 30 octombrie 2007.

6. SimilarWeb

Acest proiect îl recomandăm doar pentru utilizatorii care doresc să-și facă singuri partea de analiză și research (a concurenței, de exemplu), fără a apela la alte companii.

SimilarWeb este un site web care oferă servicii de analiză web. Compania oferă utilizatorilor săi informații despre volumele de trafic ale site-urilor clienților și concurenților lor, surse de trafic referral, inclusiv analiză de cuvinte cheie și multe alte funcții.

La fel ca Alexa Internet, extrapolează datele de la un număr de utilizatori web, care permit monitorizarea activității lor de pe Internet, combinate cu observații directe pentru un subset de proprietăți de pe Internet, cum ar fi statisticile proprii ale traficului. În 2019, a susținut că are cel mai mare număr de utilizatori din lume, sute de milioane de utilizatori.

7. Flipboard

Flipboard este un agregator de știri și o companie de agregare a rețelelor sociale cu sediul în Palo Alto, California, cu birouri în New York, Vancouver și Beijing. Software-ul său, cunoscut și sub numele de Flipboard, a fost lansat pentru prima dată în iulie 2010. Agregă conținut din social media, fluxuri de știri, site-uri de distribuire de fotografii și alte site-uri web, și le prezintă în format de revistă și le permite utilizatorilor să navigheze ușor prin articole, imagini sau videoclipuri. Cititorii pot salva acest conținut în revistele Flipboard. Începând cu luna martie 2016, compania susține că au existat 28 de milioane de reviste create de utilizatori pe Flipboard. Software-ul client este disponibil gratuit și este tradus în 21 de limbi.

8. About.me

Dacă te gândești să-ți faci o prezență web și nu dorești sau nu ai posibilitatea să-ți faci un site cu o pagină de prezenetare, atunci About.me este tot ce cauți. Aici ai opțiunea de a creea așa ceva, gratuit, iar acolo să îți pui o descriere a ta, cu link-uri către paginile și conturile tale, de pe alte platforme (site-uri externe relevante și site-uri web de rețele sociale populare, cum ar fi Facebook, Flickr, Pinterest, LinkedIn, Twitter, Tumblr și YouTube).

Interfața foarte intuitivă face din acest tool unul pentru toată lumea, nu necesită cunoștințe de cod.

About.me este un serviciu de găzduire web personal co-fondat de Ryan Freitas, Tony Conrad și Tim Young, în octombrie 2009. Site-ul oferă utilizatorilor înregistrați o platformă simplă dar foarte utilă.

Pe 20 decembrie 2010, la doar patru zile de la lansarea sa publică, About.me a fost achiziționată de AOL. Compania a rămas la AOL puțin peste douăzeci și cinci de luni.

Publicat pe 05 iunie 2020 • 8 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit