Folosești foarte des Internetul? Îți lăsăm mai jos o lista cu site-uri care te pot ajuta într-un fel sau altul, în funcție de tine și modul tău de a-ți petrece timpul liber și a te organiza.

Menționăm de la început că unele site-uri din această listă nu sunt o opțiune chiar pentru oricine deoarece depinde foarte mult și domeniul de activitate în care sunteți implicat. Dar, cel puțin, sperăm să vă dăm idei noi și să găsiți și voi mai multe astfel de site-uri foarte utile, folosind, de exemplu, serviciul AlternativeTo, pe care și noi îl folosim foarte des când vine vorba de găsirea unor noi alternative.

 

1. Encyclopaedia Metallum

interfața metal-archives.com în 2020

Acest proiect uimitor este disponibil pe domeniul web metal-archives.com. Totuși, menționăm de la început că el este de un mare folos doar metaliștilor, indiferent de genul sau subgenul preferat. Pentru restul există uriașul Discogs, un fel de IMDb pentru muzică.

Metal Archives este, precum bine îi zice și numele, o arhivă, o enciclopedie a trupelor metal, adică rock, mai pe înțelesul tuturor. Cuprinde o bază de date cu aproximativ 136.544 de trupe muzicale de la 726.498 de artiști (în momentul scrierii acestui articol). A fost lansat la data de 17 iulie 2002 și îți permite salvarea trupelor preferate în colecții personale pentru a le urmări activitatea. Dacă ești un fan al genului, nu ezita să te aventurezi măcar puțin pe Encyclopaedia Metallum. Are o interfața foarte prietenoasă.

 

2. AngelList

Proiectul este activ pe domenul web angel.co, de la lansarea oficială de pe data de 22 aprilie 2010. AngelList este un site web american pentru startup-uri, investitori „angel” și solicitanți de locuri de muncă care doresc să lucreze la startup-uri. Compania a fost creată în anul 2010, platforma are misiunea de a democratiza procesul de investiții și de a ajuta startup-urile cu provocările lor în strângerea de fonduri și talente. A început ca un forum de introducere online, pentru startup-urile tehnologice care aveau nevoie de finanțare „seed”. Începând cu 2015, site-ul permite startup-urilor să strângă bani gratuit de la investitorii „angel”.

AngelList a fost fondată de antreprenorul în serie Naval Ravikant și Babak Nivi. Folosind tracțiunea de pe blogul Venture Hack pentru finanțarea antreprenorilor, Naval și Babak au început o listă de 25 de investitori cu care ar împărtăși companii interesante în care să investească. Ei au anunțat lista drept „AngelList” în 2010, cu abonamentul a 50 de investitori înger care intenționau să investească 80 milioane USD în acel an. Vă lăsăm pe voi să descoperiți multitudinea de idei antreprenoriale pe care platforma le înglobează și le promovează.

 

3. The Verge

Acest proiect nu este doar pentru antreprenorul din fiecare, el este o colecție de articole, aproape de toate tipurile deși cele predominante sunt, evident, din domeniul tehnologic.

Verge este un site web operat de Vox Media, publicând știri, povești, ghiduri, recenzii despre produse și podcast-uri.

Site-ul a fost lansat la 1 noiembrie 2011 și folosește platforma proprietară de editare multimedia a Vox Media Chorus. În 2013, Nilay Patel a fost numit redactor-șef și Dieter Bohn redactor executiv. Helen Havlak a fost numită director editorial în 2017. Verge a câștigat cinci premii Webby pentru anul 2012, inclusiv premii pentru cea mai bună scriere (editorial), cel mai bun podcast pentru The Vergecast, cel mai bun design vizual, cel mai bun site de electronice pentru consumatori și cea mai bună aplicație pentru știri mobile. De asta îți recomandăm acest proiect ca sursă primă de inspirație, indiferent care este domeniul în care activezi.

 

4. Trello

Extrem de important când vine vorba de gestionarea activităților din cadrul proiectelor în care activați, indiferent dacă faceți parte dintr-un grup sau sunteți singur. Acest proiect numit Trello este o aplicație de elaborare a listelor de activitate în stil Kanban și este o filială a Atlassian. Dezvoltat inițial de Fog Creek Software în 2011, a fost transformat pentru a stabili baza unei companii separate în 2014 și ulterior vândut către Atlassian, în ianuarie 2017. Compania are sediul în New York.

Utilizatorii pot crea tablourile de sarcini cu mai multe coloane și muta sarcinile între ele. În mod obișnuit, coloanele includ starea sarcinilor: a face, în curs sau finalizat. Instrumentul poate fi pentru uz personal și de afaceri. Trello are o varietate de utilizări, incluzând managementul imobiliar, managementul proiectelor software, panourile școlare, planificarea lecțiilor, contabilitate, design web, jocuri și gestionarea cazurilor în cadrul birourilor de avocatură. Are un API bogat și permite integrarea cu sisteme de întreprindere sau cu servicii de integrare bazate pe cloud precum IFTTT și Zapier.

 

5. Indiegogo

Indiegogo în 2020

Este un proiect care vă poate da nenumărate idei antreprenoriale. Indiegogo este, mai precis, un site de crowdfunding american fondat în 2008 de Danae Ringelmann, Slava Rubin și Eric Schell. Sediul central se află în San Francisco, California. Site-ul este unul dintre primele site-uri care oferă finanțare din parte maselor. Indiegogo le permite oamenilor să solicite fonduri pentru o idee, caritate sau pentru o afacere inițială. Proiectul percepe o taxă de 5% pentru contribuții. Această taxă este în plus față de taxe de procesare a cardurilor de credit Stripe de 3% + 0,30 USD pe tranzacție. Cincisprezece milioane de oameni vizitează site-ul în fiecare lună.

Site-ul rulează pe un sistem bazat pe recompense, ceea ce înseamnă că donatorii, investitorii sau clienții care sunt dispuși să ajute la finanțarea unui proiect sau produs pot dona și primi un cadou, mai degrabă decât o participație la capitaluri proprii în companie. Indiegogo s-a asociat cu MicroVentures pentru a oferi campanii bazate pe acțiuni începând din noiembrie 2016, permițând investitorilor neacreditați să participe la participații cu capitaluri proprii.

În 2014, Indiegogo a lansat Indiegogo Life, un serviciu pe care oamenii îl pot folosi pentru a strânge bani pentru situații de urgență, cheltuieli medicale, sărbători sau alte evenimente de viață. Indiegogo Life nu percepe o taxă pentru platformă. În 2015, Indiegogo Life a fost redenumită Generosity.com. Donatorii folosesc exclusiv cărți de credit pentru a dona, iar procesarea este realizată de Stripe. Taxele de procesare a tranzacției este tot de 3%, plus 30 de cenți din fiecare donație.

 

6. ReverbNation

ReverbNation.com este un site web, lansat în 2006, care se concentrează pe industria muzicală independentă. Acesta își propune să ofere un site centralizat muzicienilor, producătorilor și un loc de colaborare și comunicare.

Acest proiect este folositor doar muzicienilor care doresc să se asocieze sau să se promoveze aici.

ReverbNation oferă un widget care permite membrilor săi să plaseze conținut pe paginile web. Acest TuneWidget este o caracteristică care se leagă de conținutul din platformă, cum ar fi muzica recomandată de trupa care a creat widgetul. În 2007, Webs (fostă Freewebs) a adăugat un serviciu de widget care a inclus TuneWidget ca opțiune pentru utilizatorii site-urilor sale web. O caracteristică numită Band Equity măsoară popularitatea bazată pe patru valori ale serviciului său: acoperire, influență, acces și noutate, fiind recunoscute primele 100 ale fiecărui gen.

 

7. Wikiwand

Un proiect pe care noi îl iubim, pur și simplu, este Wikiwand. Acesta poate fi descris ca fiind Wikipedia cu alt design. Da, ați auzit bine, conținutul Wikipedia fiind sub licența Creative Commons poate fi utilizat de oricine, deci și în acest scop. Wikiwand a creat o oportunitate din acest aspect.

Wikiwand se poate descrie simplu ca o interfață software proprie dezvoltată, pentru vizualizarea articolelor Wikipedia, disponibilă pentru mai multe browsere web populare, ca extensie gratuită de browser sau aplicație mobilă.

Wikiwand a fost fondat în 2013 de Lior Grossman și Ilan Lewin. Lansată oficial în august 2014, interfața include un meniu al barei laterale, bara de navigare, link-uri personalizate către alte limbi, tipografie nouă și acces la previzualizări ale articolelor legate. Lista de conținut este afișată constant pe partea stângă.

Potrivit lui Grossman: „Nu are sens pentru noi că cel de-al cincilea site web cel mai popular din lume, folosit de jumătate de miliard de oameni, are o interfață care nu a fost actualizată de peste un deceniu. Am găsit interfața Wikipedia înfundată, greu de citit (blocuri mari de text mic), greu de navigat și lipsit de termeni de utilizare.”

Dacă ești un wikipedist, nu ezita să citești articolele într-o interfață care nouă ne place foarte mult și o considerăm foarte user-friendly.

 

8. Product Hunt

Acest proiect vine în întâmpinarea oricui, dar tot ca o sursă inepuizabilă de inspirație. Product Hunt este un site web care permite utilizatorilor să partajeze și să descopere produse noi. Site-ul a fost fondat de Ryan Hoover în noiembrie 2013 și este susținut de Y Combinator. Utilizatorii trimit produse, care sunt listate într-un format liniar. Site-ul include un sistem de comentarii și un sistem de vot similar cu Hacker News sau Reddit. Produsele cu cele mai multe voturi se ridică în topul listei fiecărei zile.

Produsele sunt organizate în patru categorii; produse tehnologice (aplicații web, aplicații mobile, produse hardware etc.), jocuri (PC, web, aplicații mobile), cărți și podcast-uri. O trimitere necesită pur și simplu un titlu al produsului, o adresă URL și o etichetă. Începând cu 2016, potrivit Hoover, site-ul web a dus la descoperirea a peste 100 de milioane de produse și la 50.000 de companii.

Product Hunt este, de asemenea, disponibil ca o aplicație iOS, aplicație macOS, aplicație Android și extensie Google Chrome. Sediul companiei se află în San Francisco.

În noiembrie 2016, AngelList a achiziționat produsul Hunt pentru 20 de milioane de dolari. Achiziția nu a fost niciodată confirmată de Product Hunt sau AngelList atunci când este menționată în interviuri.

 

9. Viki

Viki este un site web american de streaming video cu sediul central în San Mateo, California. De asemenea, compania are birouri în Singapore, Tokyo, Japonia și Seul, Coreea de Sud.

Numele Viki este un joc de cuvinte pornit de la cuvintele video și wiki, având și asemănări cu un sistem wiki, datorită utilizării de voluntari pentru managementul conținutului. Compania a câștigat premiul Crunchie pentru cea mai bună companie internațională de startup în ianuarie 2011.

Razmig Hovaghimian, Changseong Ho și Jiwon Moon au fondat Viki în 2007. Finanțarea companiei a provenit inițial de la Neoteny Labs, un fond de investiții din Singapore condus de Joichi Ito, și de la co-fondatorul LinkedIn, Reid Hoffman. Compania s-a mutat în Singapore în 2008 pentru a profita de sprijinul generos al guvernului și de rolul statului oraș ca un hub pan-asiatic. În decembrie 2010, Viki a ieșit din faza beta a software-ului său și a pus la dispoziția publicului larg serviciile sale. În septembrie 2013, s-a raportat că a fost achiziționată de compania japoneză Rakuten pentru 200 de milioane de dolari. Poate fi considerat, din anumite puncte de vedere, o alternativă redutabilă la TwitchTV.

Publicat pe 06 iunie 2020 • 11 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit