Știm cu toții că unele site-uri web pot fi considerate depășite sau lipsite de orice urmă de inovație. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive, unul ar fi dat de lipsa de interes a dezvoltatorului de a dezvolta continuu proiectul în care este angrenat sau, și mai rău, monopolul. Da, ați citit bine. Un proiect ca goodreads.com, considerat că deține monopol pe această nișă, este blamat de foarte mulți utilizatori și catalogat drept un proiect depăși și lipsit de inovație. Are unele secțiuni atât de neprietenoase încât se vede clar că nu a suferit un update de multă vreme. O face pentru că își permite, nu are un concurent major.
Un alt exemplu care ar intra în acest caz este și uriașul IMDb.com. Atât de multe aspecte au rămas învechite încât unii utilizatori, mai pretențioși, îl folosesc doar pentru că nu a găsit o alternativă redutabilă.
Mai jos am făcut o listă cu unele alternative, vom continua lista, cel mai probabil în viitorul apropiat, cu alte articole de genul. Sperăm să-ți fie util acest articol.
1. Letterboxd
Acesta este o alternativă, de luat în seamă, la vechiul IMDb. Este un serviciu de tip rețea socială online, co-fondat de Matthew Buchanan și Karl von Randow în 2011. A fost lansat ca o aplicație socială axată pe schimbul de opinii despre film și despre cinefili și este întreținut de o echipă mică din Auckland, Noua Zeelandă.
Membrii îl pot folosi ca jurnal pentru a-și înregistra opiniile despre filme, pentru a ține evidența filmelor pe care le-au văzut în trecut, pentru a scrie recenzii sau pentru a face liste de filme și pentru a-și prezenta filmele preferate, precum și pentru a se întâlni și interacționa între ei. Filmele pot fi evaluate, recenzate, incluse într-o listă și etichetate cu cuvinte cheie relevante.
Noi îl recomandăm aici pentru că are o interfața foarte user-friendly și îl folosim. Trecerea de la IMDb la acest serviciu nu este una chiar grea întrucât totul este gândit pentru a fi intuitiv. Nu ezitați să vă creați un cont de utilizator și puteți folosi gratuit cam toate opțiunile ce vă pot interesa.
2. DaFont.com
Acest proiect este mai mult recomandat persoanelor care lucrează într-un domeniu care să implice grafica, tipografia sau designul. Este un site de unde puteți descărca fonturi puse la dispoziție de diverși designeri și creatori de fonturi, în principal (am tradus puțin forțat termenul englezesc de „type foundry”). El este o alternativă la MyFonts.com, fonts.com sau FontShop. Aici trebuie să remarcăm faptul ca MyFonts.com are un avantaj enorm, are o comunitate foarte mare și activă și a dezvoltat acel serviciu WhatTheFont, unde poți găsi ce font este folosit într-o imagine. Totuși, dacă acest serviciu nu poate detecta acel font, ai parte și de un forum dedicat acestui lucru, pentru a fi ajutat de specialiști (numit WhatTheFont Forum). Acest lucru este aproape unic (zicem aproape pentru a lăsa o marjă de toleranță).
DaFont.com este un proiect web creat de Milan Rodolphe pe data de 15 octombrie 2000, este disponibil în engleză, franceză, castelană etc.
3. CS-Cart.com
O alternativă foarte puternică pentru Prestashop, OpenCart, Magento, BigCommerce, Shopify etc.
Dacă sunteți în căutarea unui software flexibil, personalizabil, foarte SEO Friendly, cu o mulțime de funcționalități la un preț rezonabil, cu siguranță, ar trebui să vă orientați atenția către CS-Cart. Prima versiune a produsului a fost lansată în 2005, iar de atunci platforma de comerț electronic a evoluat de-a lungul anilor, suferind modificări și îmbunătățiri semnificative. Se zice că, în prezent, peste 30.000 de magazine web folosesc software CS-Cart pentru magazinele lor online, ceea ce semnifică un semnal excelent al calității și fiabilității sale.
Tehnic vorbind, CS-Cart este o platformă de eCommerce dezvoltată în PHP și care folosește sistemul de gestionare a bazelor de date MySQL. Este un soft open source 100%, cu design bazat pe șabloane, folosind cunoscutul Smarty Template Engine. Elementele de interfață sunt construite folosind tehnologia Ajax. Un alt atu este comunitatea de care se bucură, o comunitate foarte activă pe forumul CS-Cart.
4. Genius.com
Acest proiect este unul pe care îl îndrăgim noi foarte mult. Cu o interfața super trendy și fresh, pare să fie o alternativă de luat în seamă, când vine vorba de versuri, la Musixmatch.com, Lyrics.com, Smule.com, AZLyrics.com etc.
Totuși, el este mai mult decât superficialul de mai sus „când vine vorba de versuri”. El cuprinde o bază de date online axată și pe muzică, artiști, genuri muzicale etc. Site-ul permite utilizatorilor să genereze adnotări și interpretări de versuri ale melodiilor, povești, poezie și alte forme de text. Este parte a Genius Media Group. A fost lansat în 2009 având numele de Rap Genius, cu accent pe muzica rap, site-ul s-a extins în 2014 pentru a acoperi alte forme de conținut precum pop, literatură sau și R&B și o platformă pentru încorporarea adnotărilor în alte site-uri web.
5. Instructables.com
Acest site este unul dintre preferatele noastre când vine vorba de „Do It Yourself” sau pur și simplu pentru a ne satisface unele pasiuni. Este o alternativă de neînvins la howtogeek.com, wikiHow.com, eHow.com sau Hackr.io.
Găsiți aici conținut de foarte bună calitate de la o comunitate extraordinară. Acest proiect conține aproape orice doriți, de la mini invenții utile sau distractive, la rețete delicioase și proiecte „scandaloase”. Instructables este locul ideal pentru a explora, documenta și împărtăși creațiile tale. Cu peste 100 de mii de tutoriale în domeniul tehnologiei, atelier personal, activități de viață și multe altele, avem cea mai mare colecție de proiecte create de alții, curioși și îndrăzneți la fel ca tine.
6. LiveJournal.com
Acest proiect poate fi considerat, fără doar și poate, o alternativă la cunoscutele WordPress.com, Blogger.com, Wix.com, Tumblr.com sau Ghost.org.
LiveJournal îți permite foarte ușor să creezi conținut online, el funcționează ca o rețea socială prin intermediul căruia îți poți gestiona un blog, un jurnal online sau o agendă.
Programatorul american Brad Fitzpatrick a început LiveJournal pe 15 aprilie 1999, ca o modalitate de a-și actualiza prietenii de la liceu cu privire la activitățile sale. În ianuarie 2005, compania americană de software pentru bloguri Six Apart a achiziționat de la Fitzpatrick Danga Interactive, compania care a operat LiveJournal.
Six Apart a vândut LiveJournal companiei ruse de presă SUP Media în 2007. Serviciul a continuat să funcționeze în afara SUA prin intermediul unei filiale din California, dar a început să mute unele operațiuni către birourile rusești în 2009. În decembrie 2016, serviciul și-a relocat serverele în Rusia, iar în aprilie 2017, LiveJournal și-a schimbat termenii de utilizare pentru a se conforma legislației ruse. La fel ca în cazul altor rețele de socializare, o mare varietate de persoane publice folosesc serviciul, la fel ca și persoanele politice, care îl folosesc pentru comentarii politice, în special în Rusia, unde se asociază cu ziarul online Gazeta.ru.
Tot ce ai de făcut este să-ți creezi un cont de utilizator și să aștepți ca inspirația să vină, în caz că nu o ai deja :)
7. Fandom.com
Acesta poate fi considerat o alternativă de temut pentru PCGamingWiki.com, Libregamewiki.org sau Gamepedia.com. Aici se adăpostește o comunitate enormă și foarte activă, pasionați de gaming și tot ce are legătură cu acest proiect.
Membrii unui „fandom” se asociază între ei, participând deseori la convențiile fanilor și publicând sau schimbând informații și buletine informative. Asociațiile de presă pentru amatori sunt o altă formă de publicare și rețea a fanilor. Deși există un anumit nivel de ierarhie între majoritatea comisiilor de discuții în care anumiți participanți sunt apreciați mai mult decât alții, nou-veniții sunt întâmpinați de cele mai multe ori în această categorie.
La fel ca Wikipedia, Wikiwand, thereaderwiki.com, wmflabs.org sau wikizero.com, acest proiect folosește un software de tip MediaWiki și a fost lansat pe data de 25 ianuarie 2016.
WEBescu
Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.
Alte articole
Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta
În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult
Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței
În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult
Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva
Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult