Alternative la GitHub care te ajută în dezvoltarea de software

Dacă doriți să migrați de la GitHub, iată câteva dintre cele mai bune alternative pentru găzduirea codului sursă al proiectului tău open source.

Probabil știți faptul că Microsoft a achiziționat GitHub crescându-l foarte repede și făcându-l locul preferat pentru găzduirea de proiecte open source. Dar odată cu intrarea Microsoft în scenă, o mulțime de proiecte open source s-au mutat într-o alternativă GitHub. De ce au ales să facă acest lucru, nu vom detalia în acest articol, dar este știut că Microsoft nu are o viziune favorabilă pentru comunitatea dezvoltatorilor open source (dar poate va începe să-i placă comunitatea open source, cine știe?).

În orice caz, e bine să testezi mai multe proiecte Git, pentru a decide de unul singur care este cel mai bun pentru tine. Mai jos am făcut o listă cu proiecte testate de noi când vine vorba de găzduirea și dezvoltarea proiectelor. Aici am pus accentul pe alternativele GitHub care au cel puțin un serviciu echivalent gratuit. Pentru că aceasta a fost principala atracție a GitHub. Există mai multe servicii de găzduire Git, dar nu toate oferă o opțiune gratuită în pachetul lor.


1. GitLab

GitLab este de departe alegerea numărul unu pentru a înlocui GitHub. Este cel mai apropiat de GitHub din punct de vedere al utilizării și al sentimentului pe care îl oferă. Cel mai bun aspect dintre toate, GitLab este un software open source. Îl poți descărca și instala pe propriul server.

Multe proiecte open source folosesc deja GitLab. GNOME și GIMP sunt câteva dintre exemple. E posibil să fi observat, de asemenea, că mai multe proiecte s-au mutat în GitLab. Este ușor să vă migrați proiectul dacă doriți.

Nu aveți obligația să implementați GitLab pe propriul server. GitLab oferă și servicii găzduite, dar unele costă bani.

Software-ul a fost creat de ucrainenii Dmitriy Zaporozhets și Valery Sizov, și este folosit de mai multe companii mari de tehnologie, inclusiv Juniper, Cisco, IBM, Sony, Jülich Research Center, NASA, Alibaba, Oracle, Invincea, O'Reilly Media, Leibniz - Rechenzentrum (LRZ), CERN, European XFEL, Boeing, Autodata, NVIDIA și SpaceX.

Codul a fost scris inițial în Ruby, cu unele părți rescrise mai târziu în Go, inițial ca o soluție de gestionare a codului sursă pentru a colabora cu echipa sa la dezvoltarea de software. Ulterior, a evoluat către o soluție integrată care acoperă ciclul de viață al dezvoltării software, apoi la întregul ciclu de viață DevOps. Stiva tehnologică actuală include Go, Ruby on Rails și Vue.js.

Urmează un model de dezvoltare open-core în care funcționalitatea principală este eliberată sub o licență open-source (MIT), în timp ce funcționalitatea suplimentară se află sub licență proprie. GitLab este considerat primul unicorn ucrainean evaluat la peste 1 miliard de dolari.

2. BitBucket

BitBucket este un serviciu de găzduire a controlului de versiuni de la Atlassian. Este strâns integrat cu alte instrumente de gestionare a proiectelor din Atlassian precum Jira, HipChat și Confluence. Aceasta este o alegere preferată pentru marile întreprinderi.

Dar nu trebuie să fii o întreprindere mare pentru a utiliza BitBucket. Este disponibil pentru toți. Dacă vă uitați la prețul contului găzduit, puteți vedea că este gratuit pentru proiecte cu până la cinci membri ai echipei. Proiectele open source cu mai mult de cinci membri pot utiliza în continuare BitBucket gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să solicitați licență comunitară și să respectați liniile directoare ale surselor deschise din Atlassian.

3. SourceForge

SourceForge în 2020

SourceForge este un alt nume mare din această listă de alternative la GitHub. SourceForge a fost foarte popular printre proiectele open source. Multe distribuții și proiecte Linux oferă descărcările lor prin SourceForge. Permite dezvoltatorilor să creeze proiecte open source, oferind toate instrumentele necesare.

Popularitatea SourceForge s-a lovit de creșterea unui GitHub mai intuitiv. Cu toate acestea, sub noua conducere a lui Logan Abbott, SourceForge și-a redesenat interfața și se concentrează să-și recapete locul pierdut în găzduirea de coduri open source.Pentru migranții GitHub, SourceForge oferă instrumente pentru importul întregului depozit GitHub sau al depozitelor selectate în proiecte existente. Se găsesc multe tutoriale care explică cum poate fi folosit acel instrument de migrare.

5. AWS CodeCommit

AWS CodeCommit este o alternativă similară cu Google Cloud Source Repositories. La fel ca platforma Google Cloud, AWS oferă, de asemenea, un nivel gratuit care nu se termină la încheierea procesului. Deci, este gratuit pentru totdeauna dacă utilizarea este în limitele de nivel gratuit, așa cum este menționat în documentația lor oficială.

Puteți avea 5 utilizatori și 50 de GB spațiu de stocare gratuit pentru a începe. Dacă doriți să adăugați mai mulți utilizatori, puteți face acest lucru pentru 1 dolar american pe fiecare utilizator în plus, pentru toate resursele pe care le aveți deja.

Și, dacă doriți mai multe resurse dar și un număr mai mare de utilizatori, ar trebui să consultați prețurile detaliate.

4. Google Cloud Source Repositories

Depozitele de sursă Google Cloud pot fi o alternativă bună pentru depozitele private. Puteți începe gratuit cu o limită de 5 utilizatori și 50 de GB stocare. Pentru început, primiți o perioadă de încercare de 12 luni.

Este demn de remarcat faptul că dacă continuați să utilizați platforma Google Cloud în limitele de utilizare a nivelului gratuit, nu veți fi taxat. Cu toate acestea, dacă doriți mai multe resurse sau utilizatori pentru proiectul la care lucrați, puteți opta pentru a face upgrade la un cont plătit manual.

Ar trebui să consultați lista de prețuri și detaliile nivelului gratuit, dacă sunteți interesat pentru un cont plătit.

Publicat pe 26 mai 2020 • 7 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit