OK, știm cu toții ce este și la ce folosește acest Flickr.com, că doar este unul dintre cele mai mari site-uri de photo sharing din lume. Și e și foarte vechi. Dar dacă găsești și tu nenumărate neajunsuri care țin de interacțiunea cu utilizatorul, atunci probabil cauți alternative sau aplicații web care folosesc așa-zisul Flickr API. Da, despre asta e vorba mai exact.
Nu vom prezenta alternative cum am făcut într-un articol precedent ci doar aplicații în care poți vedea același conținut pe care Flickr.com îl are în momentul de față. Asta poate este o noutate pentru cineva care nu are legătură cu domeniul IT dar e foarte cunoscut faptul că majoritatea proiectelor mari, care se respectă, oferă dezvoltatorilor interesați și un API pe care îl pune la dispoziție adeseori gratis dar cu anumite limitări, pentru a încuraja dezvoltarea de aplicații care au la bază acel soft. Sunt cunoscute API-urile YouTube sau a Facebook dar și a Google Search. Dar puțini s-ar fi așteptat ca și alte site-uri să ofere așa ceva.
Ei, Flickr.com oferă așa ceva și dispune de câteva aplicații pe care probabil le vei îndrăgi și tu.
1. Flickriver
Acesta este, într-adevăr, cel mai cunoscut și folosit așa-zis Flickr viewer. Este numit așa deoarece afișarea imaginilor nu mai necesită de fiecare dată câte un click, ele sunt afișate și încărcate dinamic în josul paginii pe măsură ce utilizatorul simte nevoie să admire mai multe poze. Precum am zis mai sus, este un proiect bazat pe API-ul Flickr.com.
Acest site se intitulează pe sine „O nouă cale de a vizualiza pozele de pe Flickr și multe altele…” și este un produs foarte util utilizatorilor Flickr.
Este un vizualizator Flickr bazat pe web ce permite vizualizarea a sute de fotografii rapid și ușor, într-o singură vizionare de tip „râu de fotografii”, fără a avea nevoie de mai multă interacțiune. Niciodată nu va mai fi nevoie să dați click pe „următoarea”, pentru a încărca pagina cu fotografia următoare.
Flickriver permite vizualizarea fotografiilor realizate de mulți fotografi diferiți, toți fiind membri Flickr, că doar totul este posibil folosind API-ul Flickr, evident. Puteți oricând să faceți clic pe orice fotografie pentru a ajunge la pagina Flickr corespunzătoare, unde puteți contacta fotograful sau pentru alte interacțiuni. Toate fotografiile sunt protejate de drepturi de autor de către proprietarii respectivi.
Flickriver este axat pe furnizarea de cea mai rapidă și comodă experiență de vizualizare foto posibilă, menținând designul grafic minim.
Se laudă că îmbunătățește experiența de navigare prin fotografiile Flickr în mai multe moduri: așa-numitul „râu de fotografii” - fotografiile sunt afișate întotdeauna ca un flux continuu și astfel puteți vedea mii de fotografii fără să mai fie nevoie să apăsați „următoarea” și să așteptați să se încarce pagina următoare iar acest aspect este cunoscută și sub denumirea de „infinite scroll”; imagini mari - dimensiunea contează cu adevărat atunci când doriți cu adevărat să apreciați frumusețea fotografiei și astfel acest serviciu le încarcă la o rezoluție mult mai mare din prima; fundal negru - majoritatea fotografiilor arată mai bine pe negru, așa se zice; fotografiile cele mai interesante ale utilizatorilor - poți vedea fotografiile altor persoane ordonate în funcție de interes; vizualizare în ordine aleatorie - explorați fotografiile oricărui utilizator sau grup în ordine aleatorie și multe alte moduri pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri.
Dincolo de caracteristicile de mai sus, Flickriver dispune de mai multe tipuri de sortări în comparație cu Flickr.com cum ar fi: fotografii recente ale utilizatorilor, favorite, seturi, fotografii ale utilizatorului și ale tuturor, după etichetă, cele mai interesante și recente fotografii ale tuturor, fotografii de grup etc. De asemenea, Flickriver urmărește pe cât posibil structura URL a Flickr.
Acest software de vizualizare foto (am tradus englezescul „photo viewer”) a fost creat de Alex Sirota (aka iosart). De la lansarea sa în iulie 2007, Flickriver a fost folosit de milioane de oameni din întreaga lume.
Acum, pentru a vă face o mai bună impresie și a decide dacă merită sau nu folosit acest unic serviciu prin felul său, lăsăm mai jos fotografiile despre care am mai scris în ultimele articole, e vorba despre cele luate în toate cele 41 de reședință de județ. Sperăm că vizualizare lor aici să vă placă mai mult decât a fost pe Flickr.com.
Lista fotografiilor, ordonate după populația municipiului unde a fost făcută: cadru foto din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Târgoviște, Focșani, Bistrița, Tulcea, Reșița, Slatina, Călărași, Alba Iulia, Giurgiu, Deva, Zalău, Sfântu Gheorghe, Vaslui, Slobozia, Alexandria și Miercurea Ciuc.
2. shothotspot.com
Un serviciu care combină API-ul Flickr.com cu o hartă online. ShotHotspot e foarte util pentru turiștii care vor să viziteze o zonă dar doresc să se informeze și să vadă niște poze din respectiva zonă, pentru început. Puteți vedea toate pozele care apar pe Flick.com și au fost făcute într-un oraș anume. De exemplu: poze din Brăila, Craiova, Iași, Brașov, Ploiești, Brăila, Sibiu, Focșani, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Târgu Jiu, Bistrița.
3. Alte servicii mai mici
Darckr.com este unul dintre ele. Puteți vedea la acest link cu poze dacă este pe placul vostru.
webdev.yuan.cc este un proiect de test, precum ni se pare nouă. Vă puteți juca pe acolo, și chiar test API-ul Flickr aici. Câteva cadre pentru a vă face o idee, lăsăm aici fotografii din Focșani, Miercurea Ciuc, comuna Troianu, Slobozia, Vaslui, Sfântu Gheorghe și Arad.
advisor.travel este și el foarte util pentru cei care călătoresc mult dar asta depinde de fiecare în parte și de stilul său. În principiu, vă puteți informa cu privire la o locație văzând mai multe cadre luate acolo, de către alți turiști. Vă lăsăm aici câteva linkuri pentru a exemplifică și a vă face o părere pertinentă: cadre luate în Timișoara, Târgoviște, Curtea de Argeș și Cluj-Napoca.
WEBescu
Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.
Alte articole
Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta
În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult
Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței
În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult
12 fotografii digitale luate în unele dintre reședințele de județ din România (IV)
Îți plac fotografiile creative și realizate din unghiuri ciudate? Ți-am pregătit 12 astfel de cadre pentru a te putea inspira și a evolua, în caz că fotografia se numără printre pasiunile tale. Citește mai mult