Ești un curios incurabil și petreci foarte mult timp căutând informații care să-ți pună mintea în mișcare sau dorești să iei parte la diverse dezbateri? Ți-am pregătit mai jos o listă cu 5 forumuri care, probabil, îți vor ocupa din timpul tău liber.

Așa cum am menționat în articolul trecut, vom prezenta câteva forumuri pe care și unii dintre noi le frecventează cât se poate de des, locuri unde puteți descoperi informații foarte utile de la profesioniștii din domeniile respective. Sperăm să găsiți utile informațiile din cadrul acestui articol și vă promitem cel puțin două astfel de articole.

 

1. Seopedia

Aici veți găsi cea mai mare comunitate de utilizatori din web-ului românesc pasionați de optimizarea pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization). Mii de întrebări și mult mai multe răspunsuri legate de acest domeniu, răspunsuri atât de la amatori cât și de la vechi profesioniști din acest imens univers. Puteți chiar voi, foarte simplu, să vă faceți un cont free și să adresați o întrebare sau să cereți ajutor. Dacă aveți propuneri de colaborare ele sunt binevenite, îți poți găsi acolo un partener sau freelancer care să contribuie la proiectul tău.

În funcție de numărul de întrebări la care ai oferit un răspuns sau contribuțiile tale pe site, vei avea atașat un rang de utilizator.

 

2. Forumul W3Schools

W3Schools Forum

Aflat la adresa web w3schools.invisionzone.com, acest forum este dedicat programatorilor. Indiferent de limbajul de programare pe care dorești să-l înveți, aici găsești o comunitate dispusă să îți ofere ajutor. Deja sunt create mii de posturi dar poți chiar tu să deschizi unul nou dacă îți faci un cont de utilizator. Forumul este dedicat celor care învață un limbaj de scripting sau un limbaj de programare de pe W3Schools.com.

 

3. korgforums.com

Acest forum este dedicat celor care doresc să afle mai multe detalii despre un instrument muzical korg sau pur și simplu despre muzică. Aici veți găsi urcate de utilizatori într-o manieră gratuită, sute de style-uri pentru mult râvnitul KORG PA4x dar și pentru majoritatea clapelor din seria PA. Dacă ești norocosul posesor a unui sintetizator KORG Kronos (ultima versiune e ediția limitată Titanium) vei găsi aici foarte multe sfaturi utile pentru a manevra cu succes acest uimitor de performant flagship.

 

4. community.esri.com

Forum dedicat utilizatorilor care caută o hartă online pentru proiectele personale sau comerciale, o alternativă la openstretmaps, Google Maps, Here.com etc.

Acest forum este unul creat de dezvoltatorii proiectului ArcGIS pentru comunitatea de dezvoltatori internă. Puteți găsi foarte ușor ajutor aici, de la specialiștii care sunt dispuși să vă ofere un răspuns promt la problema avută. Dacă aveți probleme în folosirea API-ului oferit ca soluție pentru hărțile online, aveți o secțiune specială dedicată acestuia.

 

5. 3xforum.ro

Acest proiect este un fel de hub pentru forumuri. Creatorii de forumuri pot hosta și instala aici un forum gratuit pentru un subiect anume. În momentul de față aici sunt câteva sute de forumuri cuprinzând teme foarte vaste. Pentru a creea o comunitate aici ai nevoie doar de un CMS de forum, free sau comercial, ca Vanilla Forums, Ninja Post, Node BB, PlushForums, VBulletin, MyBB, bbPress sau phpBB.

Este o comunitate de forumuri care înglobează foarte mulți utilizatori, unde sigur veți găsi dezbătute subiecte foarte interesante.

Acest proiect a fost lansat în anul 2005 și este un produs gratuit care include și găzduirea forumurilor, setarea și mentenanța acestora fiind făcute de o echipă de profesioniști.

 

5. meteorologie.ro

Acesta este un forum dedicat pasionaților de meteorologie, forum unde utilizatorii pot posta prognoze și previziuni meteo personale și multe altele. Dacă aveți o stație meteo personală, aici e locul unde puteți posta observații meteo. Este încurajată deschiderea de subiecte pe multiple domenii, inclusiv știri meteo oficiale.

Publicat pe 01 iulie 2020 • 11 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit