Mai jos am creat o listă de 10 site-uri pe care noi le folosim oricât de des avem ocazia și pe care vi le recomandăm și vouă. Indiferent dacă ești un curios incurabil când vine vorba de mediul online sau pur și simplu cauți ceva nou pentru a-ți umple timpul tău liber, sperăm să te aventurezi pe câteva dintre aceste proiecte propuse de noi. Dacă îți place acest articol și mai vrei articole asemănătoare, nu uita să-i dai share pe cât mai multe rețele sociale, pentru a ne încuraja să mai venim cu astfel de conținut pe blogul nostru.

Vă informăm că urmează un articol cu forumuri, atât românești cât și străine, pe care unii dintre voi le veți aprecia, probabil.

 

1 .Etsy.com

interfața Etsy.com

Acest proiect este unul foarte interesant pentru cei care oferă sau achiziționează articole create acasă, de mană. Pentru pasionații de vechi sau artă personală, el este un lăcaș de cinste.

Etsy este un site web american de e-commerce axat pe articole handmade sau de epocă și articole de artizanat. Aceste articole se încadrează într-o gamă largă de categorii, inclusiv bijuterii, genți, îmbrăcăminte, decorațiuni pentru mobilă și mobilier, jucării, artă, precum și materiale și instrumente pentru meșteșuguri. Toate articolele de epocă trebuie să aibă cel puțin 20 de ani. Site-ul urmărește tradiția târgurilor de ambarcațiuni deschise, oferind vânzătorilor vitrine personale în care își listează mărfurile cu o taxă de 0,20 USD pe articol.

La 31 decembrie 2018, Etsy avea peste 60 de milioane de articole în site, iar piața online pentru articole create de mână și vintage au conectat 2,1 milioane de vânzători cu 39,4 milioane de cumpărători. La sfârșitul anului 2018, Etsy avea 874 de angajați. În 2018, Etsy a avut vânzări totale sau vânzări brute de mărfuri, de 3,93 miliarde USD pe platformă.

În 2018, Etsy a obținut un venit de 603,7 milioane USD și a înregistrat un venit net de 41,25 milioane USD. Platforma generează venituri în principal din trei fluxuri: vânzările sale din marketplace includ o taxă de 5% din valoarea finală de vânzare, pe care un vânzător Etsy o plătește pentru fiecare tranzacție finalizată, pe lângă o taxă de listare de 20 de cenți pe articol, Seller Services, fluxul de venituri cu cea mai rapidă creștere de la Etsy, include taxe pentru servicii precum „Anunțuri promovate”, procesarea plăților și achiziționarea de etichete de transport prin platformă în timp ce alte venituri includ taxe primite de la procesatorii de plăți terți.

 

2. Reverso.net

Un instrument foarte puternic pentru cei pasionat de alte limbi străine sau care pur și simplu doresc să învețe o limbă nouă.

Reverso este un site web specializat în oferirea de ajutor când vine vorba de traducere online automată și servicii lingvistice. Acesta include dicționare online, concordanțe bilingve online, instrumente de verificare ortografică și conjugare.

Compania din spatele site-ului,Softissimo Inc., activează din anul 1998, cu scopul de a furniza traduceri online și instrumente lingvistice pe piețele corporative și de masă.

În 2013 a fost lansat Reverso Context, un instrument dicționar bilingv bazat pe date mari și algoritmi de învățare automată.

În 2016, Reverso a achiziționat Fleex, un serviciu pentru învățarea limbii engleze prin filme subtitrate. Pe baza conținutului de la Netflix, Fleex s-a extins pentru a include și conținut video de pe YouTube, TED Talks și fișiere video personalizate.

În 2018 a lansat o nouă aplicație mobilă, care combină traduceri și activități de învățare.

Suita de servicii lingvistice online a Reverso are peste 40 de milioane de utilizatori și cuprinde diverse tipuri de aplicații web și instrumente web pentru traducere și învățare de limbi. Instrumentele sale acceptă multe limbi, inclusiv arabă, engleză, franceză, ebraică, spaniolă, italiană, rusă și multe altele.

De la fondarea sa, Reverso a oferit instrumente de traducere automată pentru traducerea textelor în diferite limbi, inclusiv traducere automată neurală.

Un alt instrument foarte performant este Reverso Context, o aplicație online și mobilă care combină date mari din corpusuri mari multilingve pentru a permite utilizatorilor să caute traduceri în context. Aceste texte provin din filme, cărți și documente guvernamentale, permițând utilizatorilor să vadă utilizări idiomatice ale traducerilor, precum și sinonime. Aplicația Context Reverso oferă, de asemenea, funcții de învățare a limbii, cum ar fi carduri flash bazate pe cuvinte din propoziții. Aplicația mobilă Reverso Context are un clasament de 4,7 pe magazinul de aplicații Google Play. Reverso a lansat și extensii de browser pentru Chrome și Firefox pentru a încorpora caracteristici ale Reverso Context în navigarea web.

De asemenea, are instrumente pentru conjugarea verbelor în diverse limbi, instrumente de verificare ortografică și ghiduri gramaticale scrise multilingve pentru cursanții.

 

3. BuzzFeed.com

BuzzFeed, Inc. este o companie americană de media, știri și divertisment pe internet, cu accent pe media digitală. Are sediul în New York. BuzzFeed a fost fondată în 2006 de Jonah Peretti și John S. Johnson III, pentru a se concentra pe urmărirea conținutului viral. Kenneth Lerer, co-fondator și președinte al The Huffington Post, a început ca cofondator și investitor în BuzzFeed și este acum președinte executiv.

Cunoscută inițial pentru chestionare online cunoscută ca „listicles” și articole de cultură pop, compania s-a dezvoltat într-o companie globală de media și tehnologie, oferind acoperire pe o varietate de subiecte, inclusiv politică, bricolaj, animale și afaceri. La sfârșitul anului 2011, BuzzFeed l-a angajat pe Ben Smith din Politico ca redactor-șef, pentru a extinde site-ul în jurnalism și reportaj cu formă lungă. După ani buni de investiții în jurnalism de investigație, până în 2018, BuzzFeed News a câștigat premiul National Magazine și George Polk Award, și a fost finalist pentru premiul Pulitzer și Michael Kelly Award.

În ciuda intrării lui BuzzFeed în jurnalismul serios, un sondaj Pew Research Center din 2014 a constatat că în Statele Unite, BuzzFeed a fost privită ca o sursă nesigură de majoritatea respondenților, indiferent de vârstă sau afiliere politică.

 

4. Eventbrite

O platformă cool pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber ieșind la diverse evenimente sau care doresc să organizeze unul.

Eventbrite este un site web de gestionare a evenimentelor și ticketing. Serviciul permite utilizatorilor să răsfoiască, să creeze și să promoveze evenimente locale. Serviciul percepe o taxă pentru organizatorii de evenimente în schimbul serviciilor de ticketing online, cu excepția cazului în care evenimentul este gratuit.

Lansată în 2006 și cu sediul central în San Francisco, Eventbrite și-a deschis primul birou internațional în Marea Britanie în 2012. Compania are în prezent sedii locale în Nashville, Londra, Cork, Amsterdam, Dublin, Berlin, Melbourne, Mendoza, Madrid și São Paulo.

Compania a intrat public la Bursa din New York la 20 septembrie 2018 sub simbolul ticker EB.

Eventbrite a fost fondată în 2006 de Kevin Hartz (cofondator și președinte executiv) și Julia Hartz (cofondator și CEO) și Renaud Visage (cofondator și CTO). Compania a fost primul jucător important pe această piață, din SUA.

Înainte de poziția sa în această companie, Kevin Hartz a fost implicat în PayPal și a fost co-fondator și CEO al Xoom Corporation, o companie internațională de transfer de bani. Julia Hartz, soția lui Kevin, a fost crescută în Santa Cruz, California. După ce a studiat Pepperdine University, a devenit un executiv de creație la FX Network din Los Angeles. La scurt timp după ce cei doi s-au logodit, s-a mutat în zona golfului și a ajutat la fondarea Eventbrite.

La 18 martie 2011, Eventbrite a strâns 50 de milioane de dolari în finanțarea Seriei E, condusă de Tiger Global. La 22 aprilie 2013, Eventbrite a mai strâns alte 60 de milioane de dolari în finanțare de capital de creștere condusă de tot de Tiger Global. La 13 martie 2014, Eventbrite a ridicat o rundă de capital privat de 60 de milioane de dolari, iar la 1 septembrie 2017, compania a strâns 134 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare din seria G. Aceasta a adus finanțarea totală la 334 milioane dolari. Finanțarea anterioară a implicat firme, inclusiv Sequoia Capital, DAG Ventures și Tenaya Capital.

 

5. Instapaper

Un serviciu foarte util pentru cei care sunt mari consumatori de Internet și navighează pe sute de pagini în fiecare zi.

Acest proiect este un serviciu de marcare care permite salvarea conținutului web, astfel încât acesta să poată fi „citit mai târziu” pe un dispozitiv diferit, cum ar fi un Kindle, un smartphone sau o tabletă. Serviciul a fost fondat în 2008 de către Marco Arment și avea aproximativ 2 milioane de utilizatori la sfârșitul anului. În aprilie 2013, Marco a vândut acțiuni majoritare către Betaworks și până la jumătatea anului 2016 a fost achiziționată de Pinterest. În iulie 2018, proprietatea Instapaper a fost transferată de pe Pinterest către o companie nou formată, Instant Paper, Inc. Tranziția a fost finalizată pe 6 august 2018.

 

6. GetPocket.com

Pocket, cunoscut anterior ca Read It Later, este o aplicație și un serviciu web pentru gestionarea listelor de citire a articolelor și videoclipurilor de pe Internet. Lansată în 2007, aplicația a fost inițial doar pentru computere desktop și laptop iar acum este disponibilă pentru macOS, Windows, iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, eReaders Kobo și browsere web. Pocket a fost preluat de Mozilla, dezvoltatorii browserului web Firefox, în 2017.

Aplicația permite utilizatorului să salveze un articol sau o pagină web pe servere, pentru citirea ulterioară. Articolul este apoi trimis la lista de buzunar a utilizatorului (sincronizat cu toate dispozitivele) pentru citire offline. Pocket elimină dezordinea din articole și permite utilizatorului să adauge etichete la articolele lor și să ajusteze setările textului pentru o citire mai ușoară.

Pocket a fost introdus în august 2007 ca extensie a browserului Mozilla Firefox numit Read It Later de Nathan (Nate) Weiner. Odată ce produsul său a fost folosit de milioane de oameni, și-a mutat biroul în Silicon Valley și alte patru persoane s-au alăturat echipei Read It Later. Intenția lui Weiner a fost ca aplicația să fie ca un TiVo pentru conținut web și să ofere utilizatorilor acces la acel conținut pe orice dispozitiv.

Read It Ulterior a obținut investiții de capital de risc în valoare de 2,5 milioane USD în 2011 și 5,0 milioane USD în 2012. Finanțarea din 2011 a venit din partea Fundației Capital, Baseline Ventures, Google Ventures, Fondator Colectiv și alți investitori anonimi. Compania a respins o ofertă de achiziție de către Evernote după ce și-a arătat îngrijorarea că Evernote intenționa să închidă serviciul Read It Later și să-i integreze funcționalitatea în serviciul principal al Evernote.

Inițial, aplicația Read It Later era disponibilă într-o versiune gratuită și o versiune plătită care includea funcții suplimentare. După rebrandingul în Pocket, toate funcțiile plătite au fost puse la dispoziție într-o aplicație gratuită și fără reclame. În mai 2014, a fost introdus un serviciu de abonament plătit numit Pocket Premium, adăugând stocarea de articole pe partea de server și instrumente de căutare mai puternice. Poți salva, evident, și alt fel de conținut, de exemplu fotografii de pe diverse site-uri care găzduiesc acest tip de conținut.

 

7. Spreaker

Un proiect web dedicat celor care doresc să aibă mereu ceva conținut audio în căștile lor.

Spreaker.com oferă toate instrumentele de care cineva poate avea nevoie pentru a porni un podcast și a-l distribui pe Apple Podcasts, Spotify și multe altele. Aici consumatorii de acest gen de conținut pot găsi podcasturi audio despre aproape orice. Este o companie a Voxnest, Inc, lansată în 2010 de CEO-ul Francesco Baschieri, Marco Pracucci și Rocco Zanni.

Spreaker este considerată cea mai completă platformă de podcasting și vă permite să creați, să distribuiți, să generați bani, să măsurați și să ascultați emisiuni audio live la cerere.

Cu mii de podcasteri care își găzduiesc emisiunile pe platformă și milioane de utilizatori lunari activi, Spreaker permite oricui să participe și să interacționeze cu o comunitate bogată de creatori și ascultători audio.

Podcasterii vor găsi toate instrumentele necesare pentru simplificarea și accelerarea procesului de podcasting. Caracteristicile Spreaker includ o aplicație de înregistrare ușor de utilizat atât pe desktop cât și pe mobil, posibilitatea de a migra conținut folosind un importator de flux RSS, precum și modalități de conectare la instrumente și mixere externe, spațiu de stocare audio pentru găzduire de spectacole, partajarea automată a episoadelor prin conectarea la rețelele de socializare, distribuirea cu un singur clic, pentru a fi trimise la Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer și multe altele, playere încorporate dar și instrumente de măsurare cu analize detaliate ale audienței precum piese de teatru, surse și geolocalizare.

Pentru cei care au ales să monetizeze acest serviciu, crearea de conținut poate înlocui un job cu program fix. Pentru ca acest aspect să fie plauzibil ai nevoie de susținerea venită din partea mai multor abonați la conținutul creat dar și să oferi conținut unic și de calitate, care să merite plătit.

 

8. Ultimate Guitar

ultimate-guitar.com în 2020

Acest site atât de drag nouă este o oază plină cu informații pentru cei care doresc să învețe a cânta la chitară. Ne referim la orice tip de chitară, nu doar cea clasică sau acustică.

Ultimate Guitar, cunoscută și sub denumirea de Ultimate-Guitar.com sau pur și simplu UG, este cel mai mare site web al comunității de chitariști, inclusiv tabulatură de chitară și bass, taburi de acorduri, recenzii de muzică și echipamente, interviuri cu muzicieni notabili, lecții scrise și video online și forumuri. Aceasta a luat naștere pe 9 octombrie 1998 și a fost adus la viață de către Eugeny Naidenov, un student al facultății economice a Universității de Stat din Kaliningrad, Rusia.

UG are peste 12 milioane de utilizatori înregistrați. Este o comunitate puternică de utilizatori și forumiști care frecventează site-ul. Site-ul web este reglementat de un administrator și moderatori. Membrii comunității pot crea, de asemenea, lecții de chitară și pot publica lucrările aprobate pe site-ul web și citite de utilizatorii săi. Membrii pot trimite recenzii despre albumele, DVD-urile sau articolele de presă și articole de știri.

 

9. Quora.com

Acest uriaș proiect nu are nevoie de nicio introducere, cu toții ați aterizat probabil cel puțin o dată pe el, cel mai probabil din Google Search.

Quora este un site internațional de întrebări și răspunsuri unde se pun întrebări, se răspund la acestea, se urmărește și se editează de către utilizatorii de Internet, sub formă de opinii personale, cel mai adesea. Proprietarul său, Quora Inc., are sediul în Mountain View, California, Statele Unite ale Americii.

Compania a fost fondată în iunie 2009, iar site-ul a fost pus la dispoziția publicului pentru prima dată pe 21 iunie 2010. Utilizatorii pot colabora editând întrebări și sugerând editări ale răspunsurilor care au fost trimise de alți utilizatori. În 2019, site-ul a fost vizitat de 300 de milioane de oameni unici pe lună.

Quora a fost fondată de foștii angajați Facebook Adam D'Angelo și Charlie Cheever în iunie 2009. Într-un răspuns la întrebarea cum au ajuns Adam D'Angelo și Charlie Cheever la acest nume „Quora”, Charlie Cheever a declarat: „Am petrecut câteva ore de brainstorming și scriind toate ideile la care ne-am putea gândi. După consultarea cu prietenii și eliminarea celor care nu le-au plăcut, am redus lista la 5 sau 6 finaliste de nume, și în cele din urmă am stabilit că va fi Quora”. Cheever a continuat să afirme: „Cea mai apropiată competiție pe care Quora a avut-o a fost numele Quiver”.

 

10. Flipboard

Am mai scris într-un articol precedent despre acest minunat proiect web. Flipboard.com vă ajută la agregarea știrilor și la descoperirea unui conținut nou pe care nu l-ați fi descoperit altfel. Este o platformă pe care noi o folosim zilnic, pentru a colecta și a partaja conținutul de calitate pe care îl consumăm zilnic. Din anumite puncte de vedere el se comporta și ca un vechi portal web, în sensul că site-urile web sunt categorizate și grupate pe domenii de interest.

Interfața care interacționează cu utilizatorul, a aplicației, este proiectată pentru găsirea intuitivă a conținutului. Odată ce fluxurile au fost configurate, prima pagină văzută la deschiderea aplicației este o listă a conținutului abonat. Versiunile iPhone și Android au o secțiune „Cover Stories” pe prima pagină, care adună doar cele mai recente și importante elemente din toate abonamentele. Acest lucru este menit să fie citit atunci când utilizatorul are doar o perioadă scurtă de timp pentru lectură.

Publicat pe 27 iunie 2020 • 15 min. de citit
Categorie: Utile

WEBescu

Pasionat de tot ce are legătură cu Internetul, scriu despre ultimele noutăți din imensul univers WEB, ofer sfaturi și informații utile din această sferă.

Alte articole

Ești pasionat de meteorologie? Vezi care stații meteo s-ar potrivi mai bine pentru tine și pentru activitatea ta

Internet WEB poze

În acest articol vom face o analiză la mai multe categorii de stații meteo care se găsesc pe piață și la avantajele sau dezavantajele unora în comparație cu altele. Citește mai mult

de WEBescu • 18 septembrie 2020 • 12 min. de citit

Instrumente web care te pot ajuta la analiza cuvintelor cheie și analiza concurenței

Bani online Internet WEB

În acest articol vom cuprinde mai multe proiecte web care te vor ajuta în cazul în care dorești sa faci analiza concurenței sau a cuvintelor cheie pentru o nișă anume. Citește mai mult

de WEBescu • 13 septembrie 2020 • 13 min. de citit

Alternative la Flickr.com sau ce este un Flickr viewer și de ce s-ar putea să ai nevoie de așa ceva

Internet WEB Colaj foto poze Flickr

Ți se pare că Flickr.com este puțin în urmă cu inovațiile și nu este atât de prietenos precum ți-ai dori? Îți prezentăm câteva alternative care s-ar putea să-ți placă. Citește mai mult

de WEBescu • 13 iulie 2020 • 15 min. de citit